Fredrik Antblad

Redan som sjuåring började Fredrik Antblad 1987 att spela golf och sedan dess har sporten haft en central del i hans liv. 1999 flyttade han till London för en helhjärtad satsning och den inledande amatörkarriären ledde bland annat till en seger i Hertfordshires förstadivision 2001 för Sandy Lodge GC. Som professionell tävlade han på EuroPro Tour i England och spelade flera kval till europatouren, som i sin tur ledde till tävling på Challengetour.

Efter att ha kommit tillbaka till Sverige 2003 och utbildat sig till pro, har perspektivet förflyttats. Numera handlar det i stället om att förbättra andras spel. Men det är samma starka fokusering och höga ambitioner som gäller för att hjälpa andra att nå sina mål inom golfen. Golfsvingen är under ständig utveckling och Fredrik håller sig a jour med de senaste rönen. Launch monitorer har blivit ett självklart hjälpmedel på lektion och Fredrik använder sig av Trackman. Tidigare har Fredrik jobbat på Djursholms GK, Svartinge GK och Saltsjöbadens GK. Fredrik har varit på Sigtuna GK sedan 2011 och ser fram emot många fler givande år på den natursköna mälardalsklubben.

Assisterande Pro Ellinor Haag

Många av er känner mig, men för er som inte gör det så vill jag ta mig lite tid och presentera mig. Jag heter Ellinor Haag och är 27 år gammal. Jag kommer under säsongen 2021 assistera Fredrik med golfträningen på klubben. Jag kommer främst att hjälpa till med träningsgrupper för knattar och juniorer men även organisera träning för en damgrupp samt nybörjarkurser. Under hösten 2020 passade jag på att gå TAU (tränar assistent utbildningen) vilket har gett mig en större förståelse i golfens alla delar utöver det jag redan fått genom mitt eget spel. Jag kommer i regel finnas på banan under söndagar och måndagar, då kommer jag också hålla i mina gruppträningar men den övriga tiden är det fritt fram att boka lektioner även hos mig!

När jag är ute på klubbar och tränar ser jag att många spenderar mycket tid på rangen men väldigt få tränar där de lättast kan tjäna flest slag. Ca 42% av våra slag under ett varv slås nämligen på greenen. Jag hjälper er givetvis med alla spelets delar – du vet ju vad du behöver utveckla för att ta ditt spel till nästa nivå. Kanske har du funderingar kring din strategi. Då kan jag rekommendera en spellektion där jag kan lära dig spela efter dina styrkor.

Jag är uppvuxen i Sigtuna men bor numera i Arboga då min sambo, Patric, blev klubbchef på Arboga Golfklubb december 2019. Jag har många års erfarenhet inom golfen och tävlar fortfarande aktivt på Nordic Golf Tour/Let Access, undertouren till Ladies European Tour. Målet är dock att kvala tillbaka in på tourerna i USA, 2017 spelade jag elva tävlingar på LPGA’s undertour Symetra Tour. Innan dess studerade jag International Business fyra år på universitet i USA, på Western Kentucky University, samtidigt som jag utvecklade min golf.

Jag ser verkligen fram emot en fartfylld säsong med glädje tillsammans med er!