Skandia Cup regional

Skandia Cup Regionalkval på Sigtuna GK

Under tisdagen spelade 45 pojkar och flickor 13-16 år regionkval i Skandia Cup på Sigtuna Golfklubb. Första halvdelen av tävlingen genomfördes i strålande väder och på en bana som gav chansen till goda resultat. Skandias storsatsning på ungdomsgolfen i Sverige ger alla golfspelande ungdomar chansen att prova på golf under tävlingsförhållande. Golfen är idag Sveriges största individuella en breddidrott med sina nästan 500.000 registrerade medlemmar. Endast fotbollen är större. Skandia Cup ger ungdomarna möjligheter att ta sina första tävlingssteg mot en hägrande internationell karriär. Vem vet – det kanske fanns en blivande Henrik Stensson eller Annika Sörenstam i startfältet. I klassen P13 slutade Oskar på 2:a plats, Nicolas på 3:e och Tim på 6:e plats, Vann gjorde Ludvig Eriksson, Stockholms GK på 76 slag.