Senior

Välkomna till Seniorgolfen 2019

Alla SiGK:s seniorer med officiellt hcp hälsas välkomna till 2019 års seniorgolf.

Seniorer är i detta sammanhang alla som under året fyller eller har fyllt 50 år.

Seniorgolfens mål är att i första hand ge möjlighet till social samvaro men också möjlighet att tävla och vinna priser.

Seniorgolfen spelas i år på måndagar med kanonstart kl. 09:30. Startdatum måndag 6 maj och avslutning måndagen den 23 september, totalt 21 spelomgångar.

Även i år gäller att ingen föranmälan behövs. Kom till golfklubben, fyll i scorekort med hcp, golf-id, betala startavgift samt lämna in scorekortet i god tid före 09:00 då lottning sker.

Du kan även i år välja mellan att betala en engångsavgift på 500:- för hela säsongen eller att betala 40:- per gång.

För att minimera kontanthanteringen ser vi helst att du betalar avgifterna till seniorkommitténs Swedbank konto, clearingnr 8327-9,  konto 944 961 292-9 samt anger ditt namn eller med ”SWISH” till 123 683 68 37.

OBS! Startavgiften för kontantbetalande kan endast betalas med sedlar, EJ  MYNT.

Startavgiften går till inköp av pris-bollar, till priser vid avslutningsfesten samt en liten subvention av avslutningslunchen.

Tävlingsspel sker i två klasser, A och B. Båda klasserna spelar  slaggolf.

För Klass A gäller exakt hcp 20,0 eller lägre och för klass B gäller 20,1 till 36,0.

D 70 väljer att spela från orange eller röd tee.

Övriga damer spelar från röd tee.

H 75 väljer att spela från röd, blå eller gul tee.

H 70 väljer att spela från blå eller gul tee.

Övriga herrar spelar från gul tee.

Man kan välja tee vid varje speltillfälle, men det skall vara noterat på scorekortet, se också till att startern noterar valet på startlistan som sedan registreras.

De spelare som under säsongen ändrar sitt HCP och önskar byta till den klass som motsvarar det nya handicapet  kan göra detta en gång under säsongen och ta med sig resultatet. Gäller byte både från A till B och även B till A.

Man spelar där man vill, men resultatet redovisas enligt de gränser som gäller för A resp B gruppen.

Efter varje avslutad tävling lämnas scorekorten till tävlingsansvariga för registrering i GIT (för ev hcp-justering). Så snart registreringen är klar sker prisutdelning i respektive klass; 1:a pris 3 bollar, 2:a pris 2 bollar och 3:e pris 1 boll (exklusiva logo-bollar!)  Närvaro vid prisutdelningen krävs för att erhålla pris vid veckotävlingarna.

Vid varje prisutdelning erhåller den som gått på eller under sitt SHCP och inte kommit på prisplats en logoboll.

I år återgår vi till den traditionella resan till hemligt mål. Preliminärt datum är 1/7.

Under säsongen tävlas som vanligt också om ”Tio i Topp”, där medelresultatet för de tio bästa rundorna räknas.

Samtliga som spelat tio ronder får pris. Dessutom delas medaljer ut till de tre bästa i varje klass. Kan du inte närvara vid avslutningen bör du utse ett ombud som hämtar ditt pris.

Årets match mot Åkersberga sker på Åkersberga fredagen den 31/5.

Distriktets OM-tävlingar (Old Members-tävlingar) spelas på tisdagar och omfattar såväl singel som partävlingar, enligt nedan; Ragnar Gedeborg håller i OM-tävlingarna.

Passa på att spela på andra banor till låg kostnad och träffa trevliga golfvänner från övriga Upplands-klubbar samtidigt som du samlar poäng till vår egen klubb!

21 maj, singel, klass A+B, Enköping

18 juni, bästboll, Uppsala

23 juli, mixed foursome, Öregrund

13 aug, singel, klass A+B, Wattholma

20 augusti, greensome,  Burvik

Distriktets (UGF:s) senioravslutning är tisdagen den 10 september på Roslagens  GK då även en singeltävling i klass A och klass B spelas.

Klubben anmäler även ett antal lag till distriktets seriespel. Lag samt lagmedlemmar meddelas senare. Serien omfattar 4 omgångar. Respektive lagledare kommer att få ytterligare information i god tid före säsongstart. Hela distriktets seniorprogram, info om banor etc, hittar ni på UGF:s webbsida; länk finns från SiGK:s hemsida. Thomas och Karin Nilsson håller i seriespelet.

Tänk på att löpande info finns på anslagstavlan i klubbhuset samt på hemsidan under seniorfliken. Här hittar du också namn- och adresslista till Seniorkommitténs ledamöter.

Glöm inte att gynna vår krögare, ät din lunch efter golfrundan i ”goda vänners lag”!

VÄLKOMNA måndagen den 6 maj, då kampen om de fina logobollarna börjar!

Seniorkommittén

/ Bo Wickholm