Senior

Seniorgolfen 2020

Seniorgolf (virusversionen)

Måndag 29/6 startar årets seniorgolf-TÄVLING samt 7-i-topp

Äntligen har tävlingsförbudet lättats så att vi kan starta en förenklad variant av seniorgolfen. Det är 14 måndagar kvar så årets topplista baseras på de 7 bästa rundorna.

Startavgiften blir 100:- för 2020. Inga enskilda veckobetalningar. För att minimera kontanthanteringen ser vi helst att du betalar avgiften till seniorkommitténs Swedbank konto, clearingnr 8327-9, konto 944 961 292-9 samt anger ditt namn eller med ”SWISH” till 123 683 68 37.

Två klasser. För A-klassen hcp 23,0 eller lägre och B-klassen 23,1 till 45. Gränsen baseras på snittet av det nya hcp för samtliga som deltog 2019.

Anmäl om du vill spela senast på fredagen veckan innan före kl 15:00 via https://mingolf.golf.se/ eller till kansliet. Lottning sker under fredagen. Vi kommer att lotta med blandade klasser. Spelare som behöver bil får ange detta vid anmälan, samåkning prioriteras, annars gäller först anmäld.

OBS! Glöm inte att ange vilken tee du spelar från.  (D70 och D75 röd eller orange , övriga röd.  H75, gul, blå eller röd, H70 gul eller blå, övriga gul.)

Du skriver ditt eget scorekort och lämnar det signerade och läsliga kortet i lådan som står på bokhyllan mellan dörrarna till kansliet. Seniorkommitten registrerar scoren och resultatlista kommer att finnas på nätet samt på anslagstavlan i klubbhuset.

Prisbollar delas ut till de tre bästa i varje klass samt till de som går under sitt registrerade hcp och inte kommit på prisplats. Bollarna kommer att kunna hämtas på kansliet vid ditt nästa besök på klubben. Rullande start sker och det blir klassblandade 3-bollar (vid många anmälningar kan 4-bollar lottas). Vid säsongens slut kommer även 7-i-topp priser att delas ut.

OBS! det fungerar inte att bara komma ut på måndag utan anmälan.

Glöm inte att följa rekommendationerna som går ut på att skydda varandra från smittan, håll avstånd, stanna hemma när man är sjuk eller har symptom, tvätta händerna etc.

Starten på årets seniorgolf måste på grund av rådande omständigheter skjutas på framtiden.

När vi kan starta, är helt baserat på de direktiv, rekommendationer och riktlinjer som utfärdas av Folkhälsomyndigheten och Golfförbundet.

Just nu är rekommendationen att inte arrangera tävlingar, dessutom uppmanas vi att i möjligaste mån undvika arrangemang där många samlas. Då syftet med seniorgolfen, förutom att spela golf, är trevlig samvaro och socialt umgänge, gör detta att vi får vänta med starten.

Det kommer att finnas många tider lediga för träningsspel då vi släpper startförbudet på måndagförmiddagarna tills vidare. Dessa tider bokas som vanligt via Min Golf.

Ta chansen att nyttja måndagstiden till träning så kanske vi ses några stycken åt gången ute på banan under de träningsrundor vi kan göra för att vara på topp när det väl sätter igång.

Följ rekommendationerna som går ut på att skydda varandra från smittan, stanna hemma när man är sjuk eller har symptom, hålla avstånd, tvätta händerna etc.

Se nedan utdrag ur golfförbundets brev till alla klubbar.

2. Rekommendation att skjuta upp all tävlingsverksamhet i Golfsverige

SGF:s skarpa rekommendation till GDF och golfklubbarna är att folkhälsan – och golfens ansvar att motverka smittspridningen – ska stå i fokus och att GDF och golfklubbarna ska följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd att tills vidare skjuta upp all tävlingsverksamhet, men inte sällskapsspel (träning). Rekommendationen träder i kraft måndag 6 april.

För ytterligare info se: https://golf.se/for-klubben/radgivning/Corona-riktlinjer-for-klubbar/tavlingsinformation/

Seniorkommittén

/ Bo Wickholm