Senior

Seniorgolf 2020

Seniorgolfen 2020 startar 4/5, första start 09:17. (uppdatering 20200424)

Måndag 4/5 startar vi en förenklad form av seniorgolfen. Detta för att ge möjlighet att spela golf tillsammans med andra seniorer.

Det är ingen tävling, ingen gemensam samling, ingen startavgift, inga prisbollar eller någon sammanställning av 10-i-topp.Ditt resultat registrerar du själv på Min Golf

Anmäl om du vill spela senast på fredagen veckan innan före kl 15:00 till kansliet via telefon eller mail.

Vi har 15 reserverade tider måndagar från kl 09:17. Rullande start sker och det blir klassblandade 3-bollar (vid många anmälningar kan 4-bollar lottas.

Bollar som ej fyllts med anmälningar kommer att släppas kl 15:00 på fredagen.

Kontrollera gärna på ”Min golf” att du har en starttid då systemet inte alltid skickar en mailbekräftelse.

OBS! det fungerar inte att bara komma ut på måndag utan anmälan.

När vi kan starta själva tävlandet, är helt baserat på de direktiv, rekommendationer och riktlinjer som utfärdas av Folkhälsomyndigheten och Golfförbundet.

Följ rekommendationerna som går ut på att skydda varandra från smittan, håll avstånd, stanna hemma när man är sjuk eller har symptom,  tvätta händerna etc.

Seniorkommittén

Starten på årets seniorgolf måste på grund av rådande omständigheter skjutas på framtiden.

När vi kan starta, är helt baserat på de direktiv, rekommendationer och riktlinjer som utfärdas av Folkhälsomyndigheten och Golfförbundet.

Just nu är rekommendationen att inte arrangera tävlingar, dessutom uppmanas vi att i möjligaste mån undvika arrangemang där många samlas. Då syftet med seniorgolfen, förutom att spela golf, är trevlig samvaro och socialt umgänge, gör detta att vi får vänta med starten.

Det kommer att finnas många tider lediga för träningsspel då vi släpper startförbudet på måndagförmiddagarna tills vidare. Dessa tider bokas som vanligt via Min Golf.

Ta chansen att nyttja måndagstiden till träning så kanske vi ses några stycken åt gången ute på banan under de träningsrundor vi kan göra för att vara på topp när det väl sätter igång.

Följ rekommendationerna som går ut på att skydda varandra från smittan, stanna hemma när man är sjuk eller har symptom, hålla avstånd, tvätta händerna etc.

Se nedan utdrag ur golfförbundets brev till alla klubbar.

2. Rekommendation att skjuta upp all tävlingsverksamhet i Golfsverige

SGF:s skarpa rekommendation till GDF och golfklubbarna är att folkhälsan – och golfens ansvar att motverka smittspridningen – ska stå i fokus och att GDF och golfklubbarna ska följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd att tills vidare skjuta upp all tävlingsverksamhet, men inte sällskapsspel (träning). Rekommendationen träder i kraft måndag 6 april.

För ytterligare info se: https://golf.se/for-klubben/radgivning/Corona-riktlinjer-for-klubbar/tavlingsinformation/

Seniorkommittén

/ Bo Wickholm