Senior

Välkomna till Seniorgolfen 2018

Alla SiGK:s seniorer med officiellt hcp hälsas välkomna till 2018 års seniorgolf.

Seniorer är i detta sammanhang damer från det år man fyller 50 samt herrar f o m 55 år.

Seniorgolfen spelas i år på måndagar med kanonstart kl. 9.30. Startdatum måndag 7 maj och avslutning måndagen den 24  september, totalt 20 spelomgångar. Golfveckans öppna tävling ingår inte i Seniorgolfen.

Nyhet för i år är att vi introducerar en ”öppen klass” för er som vill ta del av den gemenskap som måndagarna har men inte vill tävla. Ni kommer att lottas ihop med andra icke tävlingssugna. Vi kommer att ta en avgift på 20:- per gång som kommer att användas till den avslutande lunchen vid prisutdelningen.

Första måndagen varje månad prövar vi att ALLA herrar startar från BLÅ Tee  enligt  flera medlemmars önskemål. Samlottning av klasserna sker som tidigare år sista måndagen i månaden.

Även i år gäller att ingen föranmälan behövs. Kom till golfklubben, fyll i scorekort med hcp, golf-id, betala startavgift samt lämna in scorekortet i god tid före 9.00, då lottning sker. Detta gäller även dej som vill spela i den  ”öppna klassen”.

Nu kan du välja mellan att betala en engångsavgift på 500:- för hela säsongen eller att betala 40:- per gång.

För att minimera kontanthanteringen ser vi helst att du betalar avgifterna till seniorkommitténs Swedbank konto, clearingnr 8327-9,  konto 944 961 292-9 samt anger ditt namn eller med ”SWISH” till 123 683 68 37.

OBS! Startavgiften för kontantbetalande kan endast betalas med sedlar, EJ  MYNT.

Startavgiften går till inköp av pris-bollar, till priser vid avslutningsfesten samt en liten subvention av avslutningslunchen.

Tävlingsspel sker i två klasser, A och B. A-klassen spelar slagspel  och B-klassen spelar slaggolf.

För Klass A gäller  exakt hcp för damer max 24,5 och för herrar max 20,3 och

för klass B gäller exakt hcp för damer mellan 24,6 och 36, och för herrar 20,4 - 36.

De spelare som under säsongen ändrar sitt SHCP och önskar byta till den klass som motsvarar det nya handicapet  kan göra detta och ta med sig resultatet. Gäller byte både från A till B och även B till A.

Man spelar där man vill, men resultatet redovisas enligt de gränser som gäller för A resp B gruppen.

Efter varje avslutad tävling lämnas scorekorten till tävlingsansvariga för registrering i GIT (för ev hcp-justering). Så snart registreringen är klar sker prisutdelning i respektive klass; 1:a pris 3 bollar, 2:a pris 2 bollar och 3:e pris 1 boll (exklusiva logo-bollar!)  Närvaro vid prisutdelningen krävs för att erhålla pris vid veckotävlingarna.

I år firar Seniorgolfen i Sigtuna GK 25 år och detta kommer att firas den 6:e augusti. Detta ersätter i år den traditionella resan till hemligt mål.

Under säsongen tävlas som vanligt också om ”Tio i Topp”, där medelresultatet för de tio bästa rundorna räknas.

Samtliga som spelat tio ronder får pris. Dessutom delas medaljer ut till de tre bästa i varje klass. Kan du inte närvara vid avslutningen bör du utse ett ombud som hämtar ditt pris.

Årets match mot Åkersberga sker på Sigtuna torsdagen den 31/5.

Distriktets OM-tävlingar (Old Members-tävlingar) spelas på tisdagar och omfattar såväl singel som partävlingar, enligt nedan; Ragnar Gedeborg håller i OM-tävlingarna.

Passa på att spela på andra banor till låg kostnad och träffa trevliga golfvänner från övriga Upplands-klubbar samtidigt som du samlar poäng till vår egen klubb!

29 maj, singel, klass A+B, Friberg

12 juni, bästboll, Enköping

24 juli, mixed foursome, Väddö

7 aug, singel, klass A+B, Roslagen

21 augusti, greensome,  Sigtuna

Distriktets (UGF:s) senioravslutning är tisdagen den 11september på Uppsala GK då även en singeltävling i klass A och klass B spelas.

Klubben anmäler även ett antal lag till distriktets seriespel. Lag samt lagmedlemmar meddelas senare. Serien omfattar 4 omgångar. Respektive lagledare kommer att få ytterligare information i god tid före säsongstart. Hela distriktets seniorprogram, info om banor etc, hittar ni på UGF:s webbsida; länk finns från SiGK:s hemsida. Thomas och Karin Nilsson håller i seriespelet.

Tänk på att löpande info finns på anslagstavlan i klubbhuset samt på hemsidan under seniorfliken. Här hittar du också namn- och adresslista till Seniorkommitténs ledamöter.

Glöm inte att gynna vår krögare, ät din lunch efter golfrundan i ”goda vänners lag”!

VÄLKOMNA måndagen den 7 maj, då kampen om de fina logobollarna börjar!

Seniorkommittén

/ Bo Wickholm

Årets seniorkommitte:

Bo Wickholm

Elisabeth Sundström

Thomas Nilsson

Karin Nilsson

Helene Seeman

Sven Seeman

Ragnar Gedeborg

Kerstin Lund

För aktuell Tio-i-Topp-ställning se respektive länk nedan.