Senior

Seniorgolfen 2021

Seniorgolfen 2021 startar 3/5, första start 09:17. OBS! 7/6 startar årets seniorgolf-TÄVLING samt 8-i-topp och då gäller andra regler - se längst ner på sidan.

Måndag 3/5 startar årets seniorgolf. Även i år sker starten i en förenklad form beroende på nu gällande restriktioner från Golfförbundet och FHM.  Detta för att ändå ge möjlighet att spela golf tillsammans med andra seniorer.

Det är ingen tävling, ingen gemensam samling, ingen startavgift, inga prisbollar eller någon sammanställning av 10-i-topp. Ditt resultat registrerar du själv på Min Golf

Anmäl att du vill spela senast på fredagen veckan innan före kl 12:00 på mail till

Sigksenior@gmail.com

glöm inte att ange golf-id och namn, eventuell golfbil bokar man själv på kansliet.

Vi har reserverade tider måndagar från kl 09:17. Rullande start sker och det blir klassblandade 3-bollar (vid många anmälningar kan 4-bollar lottas.

Tider som ej fyllts med anmälningar kommer att släppas kl 15:00 på fredagen.

Kontrollera gärna på ”Min golf” att du har en starttid då systemet inte alltid skickar en mailbekräftelse.

OBS! det fungerar inte att bara komma ut på måndag utan anmälan.

När vi kan starta själva tävlandet, är helt baserat på de direktiv, rekommendationer och riktlinjer som utfärdas av Folkhälsomyndigheten och Golfförbundet.

Följ rekommendationerna som går ut på att skydda varandra från smittan, håll avstånd, stanna hemma när man är sjuk eller har symptom,  tvätta händerna etc.

Seniorkommittén

Seniorkommitten

Bosse Wickholm

Seniorgolfen 2021 (med Coronarestriktioner)

Måndag 7/6 startar årets seniorgolf-TÄVLING samt 8-i-topp

Äntligen har tävlingsförbudet lättats så att vi kan starta en förenklad variant av seniorgolfen. Det är 17 måndagar kvar så årets topplista baseras på de 8 bästa rundorna.

Startavgiften blir 200:- för 2021. Inga enskilda veckobetalningar. För att minimera kontanthanteringen ser vi helst att du betalar avgiften till seniorkommitténs Swedbank konto, clearingnr 8327-9, konto 944 961 292-9 samt anger ditt namn eller med ”SWISH” till 123 683 68 37.

Två klasser. För A-klassen hcp 22,9 eller lägre och B-klassen 23,0 till 45. Gränsen baseras på snittet av det nya hcp för samtliga som deltog 2020. Båda klasserna spelar SLAGGOLF.

Anmäl om du vill spela senast på fredagen veckan innan före kl 15:00 via https://mingolf.golf.se/ . Lottning sker under fredagen. Rullande start sker med 3-bollar (vid många anmälningar kan 4-bollar lottas). Vi kommer att lotta med blandade klasser udda veckonummer samt klassvis jämna veckonummer. Spelare som behöver bil får ange detta vid anmälan, samåkning prioriteras, annars gäller först anmäld.

Du skriver ditt eget scorekort och lämnar det signerade och läsliga kortet i lådan som står mellan dörrarna till kansliet. Seniorkommitten registrerar scoren och resultatlista kommer att finnas på nätet samt på anslagstavlan i klubbhuset.

OBS! Glöm inte att ange vilken tee du spelar från på det inlämnade kortet.  (D70 och D75 röd eller orange , övriga röd.  H75, gul, blå eller röd, H70 gul eller blå, övriga gul.)

Prisbollar delas ut till de tre bästa i varje klass samt till de som går under sitt registrerade hcp och inte kommit på prisplats. Bollarna kommer att kunna hämtas på kansliet vid ditt nästa besök på klubben. Vid säsongens slut kommer även 8-i-topp priser att delas ut.

OBS! det fungerar inte att bara komma ut på måndag utan anmälan.

Fortfarande gäller det att följa FHM:s rekommendationerna som går ut på att skydda varandra från smittan, hålla avstånd, stanna hemma när man är sjuk eller har symptom, tvätta händerna etc.

Seniorkommittén

Seniorkommittén 2021