Senior

Välkomna till seniorgolfen 2017

Välkomna till Seniorgolfen 2017

Alla SiGK:s seniorer med officiellt hcp hälsas välkomna till 2017 års seniorgolf.

Seniorer är i detta sammanhang damer från det år man fyller 50 samt herrar f o m 55 år.

Seniorgolfen spelas i år på måndagar med kanonstart kl. 9.30. Startdatum måndag 8 maj och avslutning måndagen den 25 september, totalt 21 spelomgångar.

Ingen föranmälan behövs, kom till golfklubben, fyll i scorekort med hcp, golf-id, betala startavgift samt lämna in scorekortet i god tid före 9.00, då lottning sker.

Du kan du välja mellan att betala en engångsavgift på 500:- för hela säsongen eller att betala 40:- per gång.  Om du betalar engångsavgiften i förskott ingår 1 lunch på golfrestauranten.

För att minimera kontanthanteringen ser vi helst att du betalar avgifterna till seniorkommitténs Swedbank konto, clearingnr 8327-9, konto 944 961 292-9 samt ange sitt namn eller med ”SWISH” till 123 683 68 37.

OBS! Startavgiften för kontantbetalande kan endast betalas med sedlar, EJ MYNT.

Startavgiften går till inköp av pris-bollar, priser vid utflykten och vid avslutningsfesten.

Spel sker i två klasser, A och B. A-klassen spelar slagspel och B-klassen spelar slaggolf.

För Klass A gäller exakt hcp för damer max 24,5 och för herrar max 20,3 och

för klass B gäller exakt hcp för damer mellan 24,6 och 36, och för herrar 20,4 - 36.

De spelare som under säsongen ändrar sitt SHCP och önskar byta till den klass som motsvarar det nya handicapet kan göra detta och ta med sig resultatet. Gäller byte både från A till B och även B till A.

Man spelar där man vill, men resultatet redovisas enligt de gränser som gäller för A resp B gruppen.

Efter varje avslutad tävling lämnas scorekorten till tävlingsansvariga för registrering i GIT (för ev hcp-justering). Så snart registreringen är klar sker prisutdelning i respektive klass; 1:a pris 3 bollar, 2:a pris 2 bollar och 3:e pris 1 boll (exklusiva logo-bollar!)  Närvaro vid prisutdelningen krävs för att erhålla pris vid veckotävlingarna.

Även i år kommer vi att arrangera en utflykt till hemlig spännande bana. Preliminärt datum för utflykten är den 27/6. Exakt datum kommer att meddelas i god tid.

Under säsongen tävlas som vanligt också om ”Tio i Topp”, där medelresultatet för de tio bästa rundorna räknas.

Samtliga som spelat tio ronder får pris. Dessutom delas medaljer ut till de tre bästa i varje klass. Kan du inte närvara vid avslutningen bör du utse ett ombud som hämtar ditt pris.

Distriktets OM-tävlingar (Old Members-tävlingar) spelas på tisdagar och omfattar såväl singel som partävlingar, enligt nedan; Ragnar Gedeborg håller i OM-tävlingarna.

Passa på att spela på andra banor till låg kostnad och träffa trevliga golfvänner från övriga Upplands-klubbar samtidigt som du samlar poäng till vår egen klubb!

16 maj, singel, klass A+B, Johannesberg.

14 juni, bästboll, Friberg.

25 juli, mixed foursome, Sigtuna.

2 aug, singel, klass A+B, Wattholma.

16 augusti, greensome, Öregrund.

Distriktets (UGF:s) senioravslutning är tisdagen den 19 september på Uppsala GK då även en singeltävling i klass A och klass B spelas.

Klubben anmäler även ett antal lag till distriktets seriespel. Lag samt lagmedlemmar meddelas senare. Serien omfattar 4 omgångar. Respektive lagledare kommer att få ytterligare information i god tid före säsongstart. Hela distriktets seniorprogram, info om banor etc, hittar ni på UGF:s webbsida; länk finns från SiGK:s hemsida. Thomas och Karin Nilsson håller i seriespelet.

Tänk på att löpande info finns på anslagstavlan i klubbhuset samt på hemsidan under seniorfliken. Här hittar du också namn- och adresslista till Seniorkommitténs ledamöter.

Glöm inte att gynna vår krögare, ät din lunch efter golfrundan i ”goda vänners lag”!

VÄLKOMNA måndagen den 8 maj, då kampen om de fina logobollarna börjar!

Seniorkommittén

/ Bo Wickholm

Årets seniorkommitte:

Bo Wickholm

Elisabeth Sundström

Thomas Nilsson

Karin Nilsson

Helene Seeman

Sven Seeman

Ragnar Gedeborg

Kerstin Lund

För aktuell Tio-i-Topp-ställning se respektive länk nedan.