Juniorer

Juniorer och Knattar gör klubben så mycket mer levande!

Vi är "Silvercertifierade" av Golfförbundet. Våra ambitioner skruvas upp ytterligare under kommande säsonger. (2013 tog 27 juniorer Grönt-Kort!). Navet är vår Pro men alla är välkomna att vara med och skapa en aktiv juniorverksamhet.

Juniorträning 2018

Välkommen att anmäla dig till juniorträningen 2018

I år så sätter vi ett tydligt avstamp för vår juniorverksamhet på Sigtuna GK.

Juniorernas deltagande ökade rejält förra året och vår satsning kändes helt rätt. Detta gör att vi kommer att erbjuda er fler anpassade grupper i ålder och kön, fler träningstillfällen samt att vi kommer också ha en frivilligträning där vi som mål har att få ut alla barn på banan.  Nytt även för i år är att alla tränande får ett personligt rangekort och startkit.

Det kommer i huvudsak bli 3st olika ålder och kategorier:

Junior 1,2,3

För våra yngsta och nybörjare från 4år till 10år. Uppdelad i 3st olika åldersintervaller. 4-6år, 7-8år, 9-10år. Här lär man sig på ett roligt sätt grunderna i golf och självklart spelar man på lilla banan och provar på den stora banan. träning med tränare-assistent 14gånger per säsong. Utvärdering/träning sker tillsammans med PRO 2gånger per säsong.

Ungdom 1,2

Ungdom Tjej

Från 11 år upp till 21år. Mot grönt kort och därefter 54-25HCP.

Detta är resan för att ta sitt gröna kort. Regler och svingträning så att man kan gå på banan själv och även kunna tävla med andra juniorer inom vår klubb eller mot andra klubbar. Träningsintervall är 2gånger/vecka med totalt 33 tillfällen på en säsong plus ledarledd frivillighetsträning 1gång i veckan med 2 timmar per gång.

Utveckling och Elit

25HCP eller under.

Här tränar man med PRO 39st tillfällen per säsong plus ledarledd frivillighetsträning 1gång i veckan 2 timmar/gång. Här görs tester och individuella utvecklingsplaner för att nå sina mål och resultat. Man bör vilja tävla i högre serier som t.ex. Skandia, JSM.

Träningskostnad och antal tillfällen Avgifter 2018. Skriv gärna faktureringsuppgifter i anmälan som sker till junior@sigtunagk.se.

För att delta i träningen måste man vara medlem i Sigtuna GK. Som tidigare år fungerar träningarna som en gröntkort-kurs där man under avslutningen kommer att få skriva ett teoriprov för grönt kort.

Tider och dagar för respektive grupp hittas under fliken Kalender Juniorträning.

LÄGER

I år erbjuder vi flera olika läger. Ordnat efter kategori så alla kan lära känna varandra bättre och utveckla sitt spel under längre period. Anmälan sker även i mail till klubben.

Elitläger 20-22/4. Ombergs GK. Övernattning inkluderat resa, logi, 3st lunch, 2st middag och spel på banan med PRO, 3st varv. Avgift 2150: -

Ungdoms-/utveckling och Elitläger med övernattning på Sigtuna GK. 2-3 juni

Incheckning kl 09:00 den 2 juni och utcheckning 16:00 den 3 juni med 2 st lunch, 1st frukost, 1st middag. Träning med PRO och Ledare. Avgift 950: -

Junior Dagläger 2:a juni 09:00-19:00. Lunch och middag ingår samt mellanmål. Träning med PRO och Ledare. Avgift 350: -

Veckodagläger vecka 27 4-dagar. 2-5 juli. 09:00-15:00. Lunch och mellanmål ingår. Träning med PRO och Ledare. Avgift 1400: -.

1st Ungdoms-/utvecklingsläger Dag 12:e augusti 09:00-19:00. Lunch och middag ingår samt mellanmål. Träning med PRO och Ledare. (egen grupp) Avgift 350: -

I anmälan till träning och läger behöver vi:

• Namn
  • Adress
  • Mail
  • Personnr
  • Telefonnummer förälder
  • Fakturauppgifter
  • Önskemål om grupp
  • Läger

Maila till junior.sigtunagk@gmail.com eller ring kansliet 08-592 540 12. Efter hand som anmälningar kommer in kommer Pro Fredrik Antblad att lägga upp grupperna på klubbens hemsida. Där kan ni även se kalender för träningar.

Anmälan juniorträning

junior.sigtunagk@gmail.com eller ring 0708- 794 754