Juniorer

Juniorer och Knattar gör klubben så mycket mer levande!

Vi är "Silvercertifierade" av Golfförbundet. Våra ambitioner skruvas upp ytterligare under kommande säsonger. (2013 tog 27 juniorer Grönt-Kort!). Navet är vår Pro men alla är välkomna att vara med och skapa en aktiv juniorverksamhet.

Juniorträning 2017

Välkommen att anmäla dig till juniorträningen 2017

I år så sätter vi ett tydligt avstamp för vår juniorverksamhet på Sigtuna GK.

Juniorernas deltagande ökade rejält förra året och vår satsning kändes helt rätt. Detta gör att vi kommer att erbjuda er fler anpassade grupper i ålder och kön, fler träningstillfällen samt att vi kommer också ha en frivilligträning där vi som mål har att få ut alla barn på banan.  Nytt även för i år är att alla tränande får ett personligt rangekort och startkit.

Mer om program berättar vi på vår uppstart den 22:a April på Sigtuna Golfklubb samling klockan 15:00 och uppstart för barn samt information till alla föräldrar. Vi avslutar med varmkorv klockan 16:30.

Det kommer i huvudsak bli 3st olika ålderskategorier:

Golfkul        För våra yngsta och nybörjare från 6år till 9år.

Här lär man sig på ett roligt sätt grunderna i golf och självklart spelar man på lilla banan och provar på den stora banan. Träning med tränarassistent  1gång i veckan därefter träning med ledare 1gång i veckan. Utvärdering/träning sker tillsammans med PRO 2gånger per säsong.

Ungdom     Från 9år upp till 21år. Mot grönt kort och därefter 54-25HCP.

Detta är resan för att ta sitt gröna kort. Regler och svingträning så att man kan gå på banan själv och även kunna tävla med andra juniorer inom vår klubb eller mot andra. Träning med Pro 1gång i veckan och ledarledd träning 1gång i veckan.

Elit                                      Från c:a 12år till 21år. 25HCP eller under.

Här tränar man med PRO 2 gånger i veckan och sedan en ledarledd träning 1 gång i veckan. Här görs tester och inviduella utvecklingsplaner för att nå sina mål och resultat. Man bör vilja tävla i högre serier som tex Skandia, JSM.

Träningen kostar för Golfkul: 1300kr, Junior 1950kr, Elit 2150kr och betalas mot faktura. Skriv gärna faktureringsuppgifter i anmälan som sker till junior@sigtunagk.se.

För att delta i träningen måste man vara medlem i Sigtuna GK. Som tidigare år fungerar träningarna som en gröntkortkurs där man under avslutningen kommer att få skriva ett teoriprov för grönt kort.

LÄGER

I år erbjuder vi flera olika läger. Ordnat efter kategori så alla kan lära känna varandra bättre och utveckla sitt spel under längre period. Anmälan sker även i mail till klubben.

1st Elitläger den 11-12:e April. Golfklubb ej vald. Övernattning inkluderat resa, logi, 2st lunch, 1st middag och spel på banan med PRO, 3st varv. Avgift 2 150:-

1st Juniorläger med övernattning på Sigtuna GK. 3-4 Juni incheck 09:00 den 3 juni och utcheckning 16:00 den 4 Juni med 2 st lunch, 1st frukost, 1st middag. Träning med PRO och Ledare. Avgift 950:-

1st Golfkul Dagläger 3:e Juni 09:00-19:00. Lunch och middag ingår samt mellanmål. Träning med PRO och Ledare. Avgift 350:-

1st Juniorläger Dag 12:e Augusti  09:00-19:00. Lunch och middag ingår samt mellanmål. Träning med PRO och Ledare. (egen grupp)  Avgift 350:-

1st Golfkul Dagläger 12:e Augusti 09:00-19:00. Lunch och middag ingår samt mellanmål. Träning med PRO och Ledare. (egen grupp)  Avgift 350:-

I anmälan till träning och läger behöver vi:

• Namn
  • Adress
  • Mail
  • Personnr
  • Telefonnummer förälder
  • Fakturauppgifter
  • Önskemål om grupp
  • Läger

Maila till junior@sigtunagk.se  eller ring kansliet 08-592 540 12

Efter hand som anmälningar kommer in kommer Pro Fredrik Antblad att lägga upp grupperna på klubbens hemsida. Där kan ni även se kalender för träningar.

Anmälan juniorträning

junior@sigtunagk.se eller ring 0708- 794 754